UAS-uddannelse

MW Group’s UAS-afdeling udfører træning, uddannelse, certificering for alle kategorier (åbne, specifikke, certificerede) og typer af UAS (EASA og NATO 1-3 kategorier) samt opgaveflyvninger for vores kunder.


Om MW Group UAS

MW Group´s UAS-afdeling udfører træning, uddannelse, certificering for alle kategorier (åbne, specifikke, certificerede) og typer af UAS (EASA og NATO 1-3 kategorier) samt opgaveflyvninger for vores kunder. Vores undervisere og piloter har baggrund fra de svenske og amerikanske forsvar og har også omfattende erfaring med civil flyvning med ubemandede luftfartøjer (droner). Ud over vores introduktionspakke tilbyder vi mere avanceret træning og skræddersyet uddannelse til vores kunder. Vi tilbyder en praktisk, blokbaseret tilgang til træning, der giver os mulighed for at tilpasse dine behov for at anvende det indlærte en sikker og effektiv ledelse af din virksomhed. Vi leverer en uafhængig verifikation af din UAS-drift og skræddersyr vores uddannelse og certificering til at imødekomme dine operationelle behov.


UAS Basic Operator Theory

Droner, UAS, UAV og RPAS – der er mange forskellige navne, og vi bruger det samlede udtryk UAS (Unmanned Aerial Systems).

Vores grundlæggende kursus for UAS-operatører giver en forståelse for de EU-regler og forordninger, der gælder for håndtering af UAS.

UAS Specific Operations Risk Assessment

SORA (Specific Operations Risk Assessment) er et system til styring af risikovurderinger for visse typer ubemandede luftfartsoperationer. Ud over at identificere risici identificeres også de nødvendige foranstaltninger og robusthed. MW Group anbefaler dette kursus til alle, der bruger UAS, selvom kun SPECIFIC-kategorien er dækket af EU-krav.

UAS Crew Resource Management

Er I en eller flere, som udfører kommercielle flyvninger med UAS? Så kan vores UAS Crew Resource Management (CRM) kursus hjælpe dig med at skabe værdi gennem tilpasset træning, som garanterer sikre og effektive operationer. I kurset underviser vi i en CRM-filosofi og træner dig i effektiv kommunikation, beslutningstagning, teamwork, håndtering af arbejdsbyrde og situationsbevågenhed. Vi bruger en holistisk tilgang til CRM og anvender viden og erfaring fra både bemandet og ubemandet luftfart. Vi gennemfører træningen i undervisningslokaler og i simulatorer for at sikre, at du får den mest optimale CRM-træningsoplevelse.

Operations Verification

Kommercielle UAS-operatører skal kunne kontrollere, at deres drift på systematiskvis styrer risici og fungerer med et fokus på høj sikkerhed og god kvalitet. Udstyr og handlingsplaner skal eksempelvis tilpasses gældende EU-regler. Verifikationer og certificeringer samt overholdelse af disse påviser, at en operatør tager sikkerhed og professionalisme i erhvervet alvorligt.

MW Group tilbyder uafhængige tredjepartsvurderinger til kommerciel ubemandet drift samt gennemgang af overholdelse af disse for UAS-operatører. Vi udfører løbende opdateringer af UAS best practise på tværs af hele spektret af branchen, hvor ubemandede systemer bruges til at sikre, at din virksomhed lever op til og endda overgår reglerne for ubemandede operationer

UAS Advanced Courses

Har du brug for opgavespecifik eller anden specialuddannelse for at maksimere mulighederne med din investering i UAS og driften af samme?
Vores Advanced Training & Certification (ATC) er en fleksibel og tilpasningsegnet uddannelse, der er skræddersyet til din kommercielle virksomhed og dine behov.


Kursusansvarlig

Anthony Randall-Clausen

Anthony er ekspert i informationsindhentninh (ISR).
Med 20 års erfaring med ISR-arbejde og over 2.500 logede flyvetimer er Anthony en af ​​Nordens mest erfarne UAS-undervisere. Han har været involveret i at udvikle integrationssystemer til service af information opnået mellem UAS-systemer og efterretningsfunktioner inden for det amerikanske luftvåben. Anthony har også udviklet det første træningsprogram for UAS inden for NATO.

Ud over sit arbejde på MW Group er Anthony instruktør for ubemandede systemer ved EmbryRiddle Aeronautical University og professor i terrorbekæmpelse og efterretningsanalyse ved National American University.

FAQ

Termerne er kan byttes rundt, men betegnelsen droner bruges i mere udstrakt grad om apparater, som har multi-rotorsystemer. Derudover har tilsynsmyndighederne rundt om i verden officielt vedtaget UAS eller “Remotely-Piloted Aircraft Systems” (RPAS) som navn/begreb. Drone-ordet anvendes dog stadig i flæng.

European Aviation Safety Agency (EASA) er den organisation, som har ansvaret for blandt andet flysikkerhed indenfor EU.

Bestemmelserne for anvendelse af UAS indenfor EU, (UAS som vejer mere end 250 gram), er fastlagt i forordning Regulation (EU) No 2019/945 og Regulation (EU) No 2019/9477. Der er yderligere regler, der gælder for operationer med UAS. Disse inkluderer de grundlæggende regler for UAS-operationer.

Det er situationsbestemt, men det første skridt er at forstå EASA-reglerne og -bestemmelserne, som matcher virksomheden. Vores grundlæggende UAS-teorikursus er designet til netop dette formål.

Ja. Vi har lang erfaring som professionelle instruktører for personer , der skal trænes til Remotely-Piloted Aircraft Systems, som systemoperatører eller som missionschefer samt planlægning og vedligehold af systemer.
Vi har tidligere trænet alt fra små systemer som DJI Phantom til ubemandede helikoptere eksempelvis UMS Skeldar V-200. Endvidere med træning på “Medium Altitude Long Endurance” (MALE) RPAS-systemerherunder såsom MQ-1 Predator og MQ-9 Reaper.

Når du har gennemført kurset, får du en bedre forståelse af EU-reglerne vedrørende luftfartssikkerhed med specifikt fokus på UAS og forskellige typer UAS-aktiviteter indenfor EUs luftrum.